PAAS FOOD INDUSTRIES is een familiaal voedingsbedrijf dat ondertussen bijna 20 jaar bestaat. U komt terecht in een jong en vooruitstrevend bedrijf dat een sterke positie heeft opgebouwd in de verwerking van gevogeltevlees,  binnen de normen van BRC/IFS/ACS.

Uw toekomstige collega’s vormen een hecht team, dat met passie en met professionaliteit wil ondernemen in een bedrijf dat financieel gezond is.

PAAS FOOD INDUSTRIES is actief in de productie van zowel verse als diepvries gevogelte: vers onbehandeld, gepaneerd, gemarineerd, voorgegaard en convenience gevogelte producten. Met een omzet van ongeveer M€25, met de uitgesproken ambitie om fors te blijven groeien, en met een productievestiging gelegen in Maasmechelen(B). Om die groei te verwezenlijken, zijn we ook zoek naar een:

  

Commercieel Accountmanager (M/V)

 

 Als account manager bent u verantwoordelijk voor het bepalen en het behalen, in samenspraak met de Directie, van het verkoopbeleid, zowel op korte als op lange termijn, in lijn met de strategische bedrijfsdoelstellingen.

 

Uw voornaamste taken en verantwoordelijkheden:

 • U wordt een belangrijke verbindingspersoon tussen het moederbedrijf, de productieafdeling en andere interne afdelingen naar de klanten toe. Het in kaart brengen van de markt, opstellen en analyseren samen met de Sales manager/CEO van het commercieel plan met bijhorende leads en targets en actieve prospectie zijn belangrijke onderdelen om deze ambities te verwezenlijken. U ben niet bang om nieuwe klanten te benaderen en te overtuigen van de producten en diensten van PAAS FOOD INDUSTRIES. PAAS FOOD INDUSTRIES heeft als ambitie om met haar klanten een langdurige relatie op te bouwen.
 • De klanten zijn zowel retail, catering- en foodservice, grossiers en industriële klanten, met daarbij ook een groot aantal franchise vestigingen van de grote retail ketens in Belgiëenz. die PAAS FOOD INDUSTRIES zelf rechtstreeks belevert.
 • U stuurt nieuwe klanttrajecten aan en werkt daarvoor samen met de andere interne diensten (productie, logistiek, R&D, …) zodat U op deze manier maatgerichte en geïntegreerde totaaloplossingen aan de klanten voorstelt. Bij bestaande klantrelaties bent U het gezicht van de organisatie en U gaat actief op zoek om de samenwerking te verbeteren of uit te breiden.
 • Ter ondersteuning kunt U rekenen op de order entry en de verkoopadministratie. U beheert in samenwerking met de Sales manager/CEO het volledige productassortiment in functie van rentabiliteit. In overleg met hem bent U verantwoordelijk voor het bepalen van het prijsbeleid. Dit omvat zowel het bewaken en het analyseren van de verkoopresultaten alsook het bewaken van de prijszetting en het opvolgen van de kosten.
 • Verder bent U verantwoordelijk voor het proactief introduceren van product vernieuwingen bij uw klanten en staat U in voor het optimaliseren in de breedte van het bestaande productassortiment bij de bestaande klanten. U houdt hierbij rekening met de technische specificaties van de voedingsingrediënten van de producten alsook met de haalbaarheid ervan in de productieafdeling.
 • U zoekt en vindt nieuwe marktopportuniteiten en analyseert de resultaten en marktgegevens en -trends ter optimalisatie van het promotiebeleid, introducties van nieuwe producten en het algemeen beheer van de accounts. U bent een pionier in hart en nieren en krijgt dan ook de ruimte om commerciële initiatieven te creëren. U kunt de organisatie mee dragen en laten groeien en U gaat tot het uiterste om aan de verwachtingen van de klant te voldoen, zelfs te overtreffen, en maximale service te bieden.

 

Waar wij naar zoeken:

 • U combineert een hogere (bachelor) opleiding met minimaal enkele jaren commerciële en/of marketing ervaring, bij voorkeur in de voedingsindustrie; ervaring met gevogelte is een sterke plus.
 • U hebt een passie voor voeding en U koppelt een goed ontwikkeld analytisch denkvermogen aan een hoge prestatiedrang, een hoge autonomie en ondernemende ingesteldheid. U werkt georganiseerd en gestructureerd, zelfstandig en proactief, zeer punctueel en bent een echte planner. Klanten bewonderen U omwille van uw sterke relationele account management capaciteiten alsook omwille van uw technische kennis van de producten. Door uw ervaring en uw kennis weet U anderen te beïnvloeden en te motiveren.
 • Door uw no-nonsense aanpak en pragmatische ingesteldheid aardt U het best binnen de dynamiek van een typisch Limburgs familiebedrijf.
 • Gezien het internationaal karakter van deze functie, drukt U zich mondeling als schriftelijk vlot uit in Nederlands, Frans, Duits en Engels. U hebt ook een gedegen kennis van Microsoft Office en kunt vlot werken met ICT-toepassingen en hebt U ervaring met de verschillende sociale media platformen.
 • U bent bereid om regelmatig te reizen (korte trips) en te participeren aan binnen- en buitenlandse beurzen, waaraan PAAS FOOD INDUSTRIES actief zal deelnemen.

 

Wat wij U bieden:

 • Een uitdagende verkoopfunctie in een familiaal Limburgs voedingsbedrijf.
 • U rapporteert aan de Sales manager/CEO.
 • Opleidingen zijn voorzien binnen PAAS FOOD INDUSTRIES.
 • Een marktconforme verloning, inclusief bedrijfswagen en deels variabele verloning.

Public Content - Info

Contact

Paas Food Industries

Slakweidestraat 20
3630 Maasmechelen, België
+32 (0)89 77.99.83
info@paasfoodindustries.com

pijl_rechtsRoute
pijl_rechtsContactformulier

Actueel

Nieuws

Vacatures